Eleverne lærer om kredsløb og elektroniske forbindelser med Makey Makey


I denne valgfagsperiode har en gruppe elever på 6. årgang fokus på programmering. Eleverne lærer i forløbet om kredsløb og elektroniske forbindelser på nye kreative, innovative og eksperimenterende måder ved at arbejde med “Makey Makey”.

Makey er en lille printplade, som har forskellige indgange, der snyder computeren til at tro, at den er et keyboard med nogle bestemte taster. Via tilslutninger til printpladens indgange med krokodillenæb til ledende objekter, dannes der et forbundet kredsløb, som aktiverer den pågældende tast, og dermed gør brugeren i stand til at navigere i computerens interface. "Makey Makey" er oplagt til at supplere undervisningen i programmering - men kan eksempelvis også bruges i fag som fysik, natur/teknologi, billedkunst og idræt.

Hvad kan bruges som knapper? Eleverne opdagede bl.a. at blyantstreger, clips, bananer, stanniol og mennesker faktisk kan lede strøm og bruges som knapper.

Tidsramme: 3-4 lektioner
Materialer:

  • 1 sæt (makey-makey) pr. gruppe 
  • 1 taskboard pr. gruppe (post-its, skriveredskaber)
  • 1 hovedcomputer koblet til storskærm
  • 1 PC/chromebook pr. gruppe
  • Basismaterialer (papir, søvlpapir, pap, karton, træ, stof, tape, ståltråd, metal osv.)

I løbet af de næste par måneder kommer eleverne bl.a. til at arbejde med maker-begrebet, som i øjeblikket skyder frem overalt. De skal arbejde kreativt, "hacke" og programmere - og øve sig i at arbejde efter “trial and error”-princippet. Senere skal de programmere deres helt eget spil, lave deres eget styreredskab, undersøge kunstig intelligens, løse matematikopgaver med programmering og arbejde med Lego Mindstorm robotter.

/Mark Holler, Sofiendalskolen

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Micro:bit / Ultra:bit? - Nu med ekstra tilbehør

Task Board

LEGO Mindstorm i 4. klasse